Sari la conținut

Casa ecologica care a fost si este exemplu pentru multi constructori (eco) din Romania

Cand s-a saturat de platile ipotecare, Simon Dale a decis sa rezolve aceasta problema prin forte proprii. Inarmat doar cu o dalta, o drujba si un ciocan, Simon s-a mutat impreuna cu familia intr-o zona deluroasa a orasului Wales si a inceput lucrarile.

 

Rezultatul muncii lor este o frumoasa casa eco, desprinsa parca din povestea Hobbitul a lui J.R.R Tolkien. Lucrarile pentru construirea casei au durat patru luni si au costat aproximativ 3000 de lire.

Simon, tanarul de 32 de ani, neavand experienta in tamplarie sau arhitectura a creat pentru familia sa o casa ecologica folosind scanduri de lemn pentru podele, pamant si bucati de lemn gasite in padurea din apropiere.

El a spus: “Este foarte distractiv cand esti arhitectul propriei locuinte, iar aceasta experienta iti da ocazia sa creezi si sa te bucuri de ceva ce e parte din tine si din natura, decat sa locuiesti intr-o casa realizata cu maximum de profit pentru a sustine marile companii din domeniul constructiilor.”

 

“Construind din materiale naturale reducem profitul constructorilor care folosesc materiale daunatoare mediului inconjurator.”

In cautarea locului perfect pentru proiectul lor, familia a avut mare noroc. Pentru ca au avut grija de pamantul lui, proprietarul padurii le-a cedat o bucata de teren pe care sa isi ridice casa visurilor lor.

 

Dupa ce a sapat fundatia, Simon Dale impreuna cu socrul lui au construit structura de lemn a casei.

Pasul urmator in construirea casei a fost acoperisul. Este facut din lemn, baloti de paie si folie de plastic.

 

In final, acoperisul a fost acoperit cu un stat de pamant pentru a se incadra perfect in mediul natural.

Poti construi si singur o casă. Nu e greu! Click aici pentru a citi mai multe!

Sursa articol : www.arhitecturandesign.ro

Sursa imagini : www.simondale.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *