Sari la conținut

Din lut…pas cu pas

Din lut…pas cu pas

lut„Din lut…pas cu pas” este o inițiativă (împreună cu proiectul „Asociației Case Naturale” – „Case naturale – pas cu pas”) prin care încercăm să venim în ajutorul celor care caută mai multe detalii, în ajutorul celor hotărâți să se apuce de treabă.

Așadar, în cele de mai jos, cu timpul vom adăuga pe această pagină, diferite etape, faze de lucru ce se pot realiza din lut, cu o scurtă descriere, apoi cu link de trimitere spre o pagină unde veți putea citi totul, mai amănunțit. Vă invităm să interacționați și să nu ezitați să ne scrieți părerea, întrebările sau nelămuririle voastre. Numai așa putem fi eficienți în timp și să vă ajutăm cu maximum de informații.

Cuptor tradițional din lut – pas cu pas

cuptor din lut -pas cu pas

cuptor din lut -pas cu pas

Principiul de funcționare a unui cuptor din lut se bazează pe calitățile de înmagazionare a căldurii a amestecului din care este fabricat. Odată încins, cuptorul redă încet, treptat și uniform căldura în interior. Având în vedere că încălzirea cuptorului se face cu lemne, acesta face ca mâncărurile preparate aici să fie atât de……hmmm, speciale!

De ce ți-ai construi un astfel de cuptor?

 – în primul rând pentru sănătatea ta și bunătățile care urmează să le prepari în ea

– o poți forma după fantezia ta

– marea majoritate a materialelor necesare le găsești aproape oriunde, în natură

– nu ai nevoie să angajezi specialist

– o poți face cu familia, copii sub formă de joacă

– este foarte ieftin și poate să servească mai multe generații

Citește mai mult….