Sari la conținut

De ce să construim cu COB

De ce sa construim din cob

 Pentru că bucură și luminează! Pentru că te inspiră să cunoști natura și să te conectezi la ea, pe tine și pe ceilalți prieteni­ cobari. Cu siguranță, construitul cu cob îți dă o stare de bine.

Construcţia din cob este prietenoasă cu planeta.

Folosirea cobului reduce folosirea lemnului, a oţelului şi a materialelor de construcţie toxice.


Ajungeţi să cunoașteți natura 

Este distractiv să îţi foloseşti mintea ca să afli cum se manifestă în natură umezeala, gravitaţia, căldura, anotimpurile, temperatura şi apa. Observaţi cum natura creează forme şi frumuseţe. Observați tiparele din structurile naturii în plante, în oase, în cochilia unui melc, în baloane, în pânza de păianjen, într­un cuib de păsări etc. Ajungeţi să cunoaşteţi mediul înconjurător aşa încât să­-l trataţi cu respect. Observaţi cum afectează natura acţiunile Dvs. Adunaţi lucrurile de care aveţi nevoie pentru construcţie în locurile unde veţi provoca cel mai mic deranj. Învăţaţi ce arbori să tăiaţi şi în ce perioadă a anului. Unde în natură s-­ar potrivi cel mai bine casa Dvs.? Cobăreala este un mod fain de a ajunge să cunoașteți natura. Construcţia din cob răspunde unui imbold uman străvechi şi vă aminteşte că sunteţi cu adevărat parte a lumii naturale.

E distractiv să fii implicat în crearea propriei tale case

Cobăreala cere să vă definiţi clar ceea ce doriţi să faceţi. Acest proces vă va oferi o imagine mai limpede a cine sunteți! Veţi fi creatorul propriului Dvs. mediu înconjurător în fiecare etapă a procesului: proiectare, construcţie şi decorare! Cobăreala vă conectează la amintirile de mult uitate ale construcției cu natura,
amintiri provenind de la strămoși stocate în celulele Dvs. Aceasta vă va ajuta să vă reamintiţi că sunteţi un copil al Mamei Natură. Inventatorul din Dvs., artistul, creatorul inspirat, proiectantul, organizatorul, constructorul. Obişnuiţi­-vă cu propria inocență şi inteligenţă. Extindeţi­vă capacitatea de a vizualiza şi de a răspunde la întrebări. Cobăreala vă va ajuta să vă dezvoltaţi încrederea în multe aspecte ale existenţei Dvs.

Citește și :

Cobăreala este bună pentru corpul Dvs.! 

 Priviţi cum vă face mai puternic, mai rezistent şi mai sănătos! Veţi învăţa să vă mişcaţi în mod eficace şi să vă găsiţi ritmul. Cobăreala este ritmică, lentă şi constantă, astfel că nici nu veți da seama că ați intrat în formă. S­a spus despre cob că ar vindeca aproape orice meteahnă, de la anorexie la artrită! Șantierele de cob sunt de obicei locuri liniştite şi sigure pentru oameni. Structurile din cob fac ca interioarele să fie nontoxice și sănătoase pentru ocupanţi.

 
Cobul vă ajută să vă cunoaşteţi în relaţiile cu ceilalţi.

Este uşor să îi inspiri pe ceilalți să participe la ridicarea construcţiilor din cob, pentru că acest lucru este distractiv şi le oferă satisfacții. Oamenii sunt fericiţi atunci când sunt parte a unei echipe care face un lucru frumos şi folositor! Cobăreala înseamnă să împarți, să creezi și să iei decizii împreună. Ea ne aminteşte că încă putem funcţiona ca o obște. Cobăreala împreună inspiră participare şi adâncă prietenie. Conversaţii minunate par să se înalţe din pâmânt! Șantierele de cob îi ademenesc pe oamenii de toate vârstele şi capacitaţile să se alăture distracţiei.

ESTE UŞOR! 

Puteţi face asta! Cobul este un mediu de construcție flexibil şi iertător. El cere mai multă dedicare decât putere fizică şi dorinţa de a experimenta mai mult decât îndemânări. Construcţia din cob este o modalitate uşoară de a intra într­o mare aventură!

PUTEȚI SĂ VĂ PERMITEȚI O CASĂ DE COB! 

Vă gândeați că veți plăti chirie pentru totdeauna?Dacă aveţi un loc pe care să construiţi, dacă sunteţi strângător şi priceput la a aduna oameni împreună la o șezătoare pentru ridicarea unei case, casa Dvs. din cob poate să coste sub 100 euro pe metru pătrat! O casă din cob bine proiectată vă va economisi banii şi, de asemenea, facturile la energie!

ESTE CONFORTABIL! 

Formele organice ale pereţilor de cob sunt plăcute la vedere. Să păşești într­-o casă rotundă de cob este ca şi cum ai păşi într­-o îmbrăţişare. Răcoroasă vara şi
călduroasă iarna în mod natural, o casă din cob vă va face să vă simţiţi confortabil tot anul. Masa termică a pereţilor încetineşte schimbările de temperatură. Căldura de la foc şi de la soare va fi absorbită şi iradiată înapoi în timpul nopţilor mai răcoroase. De asemenea, pereţii din cob estompează sunetul, oferind un interior liniştit.

ESTE REZISTENT! 

Nu, casele din cob nu se topesc la prima ploaie. Casele din cob durează secole. Odată cu renașterea meșteșugului cobului şi a altor tehnici de construcţie naturală, următoarele câteva generaţii pot alege să nu­-şi petreacă toată viaţa plătind la credite ipotecare. Casele din cob nici nu au nevoie de multă întreţinere.