Distribuie pe :


       Un atelier organizat pentru cei care doresc să afle totul despre casele din lut…dar și multe altele. Pe teren va fi șantier și grădină. Familia noastră pune bazele unei noi vieți. Nu este o viață necunoscută sau ceva ieșit din comun, dar este o viață nouă în care dorim să revenim în natură, la natură și la darurile care ni le oferă pentru a ne asigura un trai sănătos și de ce nu chiar și unul fericit. Ca orice început, nici acesta nu este unul ușor, dar suntem siguri că, cu străduință, seriozitate, perseverență se pot face multe. Pe toată durata verii, porțile noastre vor fi deschis tuturor celor care doresc să ne ajute, să învețe. Pe lângă asta, organizăm aceste evenimente pentru a ne autosusține. La aceste evenimente se va pune mult mai mult accent pe transmiterea a cât mai multe informații teoretice, cu probe practice și cu mai multă atențeie la proiectele individuale cu care vin posibilii participanți. În rest, este mai multă muncă fizică…și distracție cât ne țin puterile :)

atelier cobarit

atelier cobarit

De ce ar trebui să veniți!?

Construind cu lut, cu pământ, bucură și luminează! Pentru că te inspiră să cunoști natura și să te conectezi la ea, pe tine și pe ceilalți prieteni­ cobari. Cu siguranță, construitul cu cob îți dă o stare de bine. Construcţia din cob este prietenoasă cu planeta.Folosirea cobului reduce folosirea lemnului, a oţelului şi a materialelor de construcţie toxice.
Ajungeţi să cunoașteți natura Este distractiv să îţi foloseşti mintea ca să afli cum se manifestă în natură umezeala,
gravitaţia, căldura, anotimpurile, temperatura şi apa. Citiți alte aventaje al cob-ului AICI! 
În ceea ce privește acest loc, acest proiect, această familie, dacă vii, poți învăța de la János orice dorești cu privire la casele ecologice. Are mare experiență în acest domeniu. Poți încerca, experimenta cât de simplă și eficientă este construirea cu această tehnică, poți învăța cum ar trebui să gândești dacă îți dorești o case ecologică (deci și ieftină!) așa cum va fi și „Coliba Verde”. Pe teren vor fi deja unele „curiozități” cum ar fi soba pentru gătit extrem de ieftin și eficient, cuptorul din lut pentru pâine și alte bunăți. Ar trebui să vii să vezi locuri frumoase (zonă turistică, balneoclimaterică), să cunoști oamenii zonei, să legi prietenii cu oameni care împart aceleași gânduri. Ca să guști mâncăruri tradiționale (specifice zonei) gătite chiar de noi cu ingrediente locale. Nu în ultimul rând, dacă vii numele tău va fi trecut pe o listă (un stâlp de lemn, pe care se va ciopli numele) a celor care au ajutat la realizarea acestui frumos proiect, care sperăm noi să fie un exemplu și un impuls pentru multă lume. Pentru ajutorul acordat, Janos te va ajuta cu sfaturi si atunci cand TU te apuci de casă! FOARTE IMPORTANT! Să nu uităm : aduceți-vă copii (sub 16 ani este gratis)! Nici nu vă puteți imagina ce bucurie poate fi pentru ei un astfel de experiment. Se leagă prietenii, se pot juca alături de cei mari și îi vom încuraja și îi vom învăța cum să-și construiască mici căsuțe.
Câteva detalii despre eveniment : 
 • Organizator : Németh János
 • Perioada : 06-10 iunie 2016 (5 zile, L-M-Mi-J-V)
 • Locația : Solocma, Mures
 • Tematica : Construcțiile naturale in general, si tehnica de construire COB, o ramură a construcțiilor din lut
 • Trainer : Németh János (specialist în domeniul construcțiilor și renovărilor cu materiale naturale)
 • Cazare : la corturi
 • Masă : se oferă  o masă caldă pe zi, pe teren (preparat la ceaun cu grijă față de vegetarieni). Micul dejun și cina recomandăm și suntem dispuși să o gândim, preparăm și procurăm împreună. Rugăm pe cei care au un regim alimentar special, să specifice cât mai detaliat acest lucru în e-mail.
 • Taxă de participare : 450 lei/persoană. Copii sub 16 ani sunt bineveniți…gratis
 • Contact : Nemeth Janos        E-mail :  colibaverdedinardeal@gmail.com

  Telefon : 0752.653.402

  Locuri disponibile :6 (din 10)

  Înscriere: Atenție! Numărul maxim de persoane acceptate la acest eveniment, este 10! Locurile sunt limitate, iar pentru o bună organizare si seriozitate se percepe un avans de 100 de lei/persoană si este obligatoriu. Avansul se va vira în contul RO78BRDE270SV62135092700 (titular Fulop Iren),  iar dovada plății se va trimite la adresa de e-mail colibaverdedinardeal@gmail.com

  Vezi alte evenimentele, organizate la „Colibă”

Spuneți părerea :

Păreri :

Distribuie pe :