Distribuie pe :


Deși mi-am propus multe realizări (pe plan de construcții) pentru vara trecută, din păcate nu am reușit să avansez cu acestea. O remușcare  am mai mult față de cei care au participat la ateliere și se așteptau să găsească ceea ce le promisesem. Pe această cale îmi cer scuze dar, trăiesc cu speranța că, totuși nu au plecat de aici dezamăgiți. Simplul motiv a fost faptul că am decis să nu-mi împart atenția și veniturile în două, obiectivul principal fiind ca în acest an să-mi plătesc terenul (l-am plătit în rate).

    ateliere-de-iarnaAșa cum am scris în articolul precedent, acum, după aproape un an, pentru noi s-au clarificat multe și știm planul „de bătaie” pentru viitorul apropiat.

Chiar dacă este deja iarnă, în acestă perioadă, activitatea mea este mai intensă, propunându-mi ca în lunile de iarnă, să amenajez, finisez complet interiorul casei, dar să și construiesc o extindere de aproximativ 25 mp cu ziduri din baloți de paie. Bineînțeles, putin conditionat de starea vremii. Această extindere va servi ca si debara si o baie confortabilă, cu cadă și o toaletă uscată.

În casă, pe o suprafață de 25 mp, doresc să amenajez o bucătărie și spatiu pentru servirea mesei. Nu as vrea să detaliez aici totul, dar ca  să vî faceti o idee, doresc să construiesc o chiuvetă, sobă cu cuptor, masă, coltar, rafturi, mobilier, eventual scări, numai si numai din materiale naturale locale : lut, paie, lemn, piatră, cărămidă, var si eventual tadelakt. Bineînțeles, provocarea este si solutionarea apei curente in obiectele sanitare si a instalatiei electrice (care, pe viitor va avea drept sursă, panouri fotovoltaice)

Având în vedere aceste lucruri (și numărul mare de scrisori venite la adresa noastră prin care v-ati manifestat interesul fata de activitatile de la Colibă), am decis să organizăm ateliere și în această perioadă a anului. Propunerea mea ar fi ateliere de week-end, astfel putem veni în ajutorul acelor persoane, care din cauza serviciului nu au putut  participa la atelierele de o săptămână din vara trecută.

woAtelierele de week-end ar costa 170 lei/persoană pe durata a două zile, sâmbătă și duminică. Cazarea s-ar plăti separat, la una din casele de oaspeti din localitatea vecină și ar costa între 35-60 lei/persoană/nopte. Pretul nu este fix pentru că, încă nu am decis are locație ar fi ideală pentru un astfel de eveniment. Voi reveni cu informatii în acest scop.

În ceea ce priveste desfăsurarea evenimentului, propunera mea ar fi o zi de teorie si una practică. În prima zi a evenimentului as prezenta tot ce inseamna case ecologice dar si experienta noastră în viața fără facturi, în viața aproape de natură. În pauza de masă,  ați fi invitații Mariei (sotia mea) la un prânz vgetarian (specific zonei) și totodtă v-aș face o scurtă introducere în partea practică (care va urma a doua zi), dar și o prezentare a ceea ce înseamnă „Coliba Verde din Ardeal”

Duminică, în partea practică, puteți experimenta, participa exact la lucrrea în desfășurare, sau la cererea voastră pot să vă fac demonstrații de diferite tehnici, prepararea sau aplicarea materialelor…în funcție de ceea ce ne permite vremea în aceea perioadă. Ca si sambata, si in a doua zi, pranzul va fi pregatit de Maria.

Primul atelier ar fi pe data de 17-18 decembrie, iar numărul prticipantilor nu va fi mai mare de 6 persoane.  Vom aplica regula „primul venit, primul servit”, primul venit fiind considerat persoana care plătește un avans de 50 lei si ne trimite o copie a tranzactiei la adresa de e-mail colibaverdedinardeal@gmail.com . Contul vă va fi trimis în momentul în care ne prezentati intetia de participare.

Probabil că,  din 14 ianuarie 2017, vom organiza astfel de evenimente în fiecare săptămână, asa că vă puteti inscrie oricând, anuntînd cu cel putin 20 zile inainte, weekend-ul în care ati dori sa participati. Oricum, în funcție de interes, vom afișa, anunța din timp și alte date în care vom organiza ateliere la Coliba Verde.

Vă așteptăm cu drag!

Janos, Maria si copii.

0752653402

colibaverdedinardeal@gmail.com

Spuneți părerea :

Păreri :

Distribuie pe :